Jablkový koláč se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 0.25 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 137.6 mg
  • Vláknina 4586.6 mg
  • Vitamín A 4586.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme třené máslové těsto obvyklým způsobem.

  • 2

    Vlijeme je do vymazané a vysypané dortové formy, poklademe slabými plátky jablek a posypeme cukrem.

  • 3

    Dáme do trouby zvolna péci.

  • 4

    Hotový koláč podáváme s vychlazenou, oslazenou smetanou, do které jsme přidali rum a vanilku.

Komentáře k receptu