Žampionová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 773 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 34.1 mg
  • Draslík 2186.8 mg
  • Vláknina 13360.9 mg
  • Vitamín A 13360.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku.

  • 2

    Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou.

Komentáře k receptu