Žampionová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 26 g
- Sodík 773 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 34.1 mg
- Draslík 2186.8 mg
- Vláknina 13360.9 mg
- Vitamín A 13360.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žampiony očistíme, nakrájíme a podusíme je na rozpáleném másle, přisypeme nasekanou petrželku.
-
2
Ze sádla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji hovězím vývarem nebo vodou, přidáme do ní žampiony a vše necháme povařit. Osolíme a opepříme.
-
3
Připravíme si houskové knedlíčky. Ty pak zavaříme v polévce a na závěr zalijeme kyselou smetanou.