Klobásové koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Klobása vepřová
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 852 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 158.7 mg
  • Draslík 133.4 mg
  • Vláknina 4410 mg
  • Vitamín A 4410 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z hladké mouky, másla, zakysané smetany a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme několik hodin, nejlépe do druhého dne, uležet v chladu.

  • 2

    Z těsta vykrájíme kolečka o průměru asi 4cm.

  • 3

    Kolečka urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a do každého vmáčkneme kolečko klobásy. Nakonec kolečka klobásy posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Koláčky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu