Rybí filé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 11 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 13.8 mg
- Draslík 277.5 mg
- Vláknina 2953.1 mg
- Vitamín A 2953.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody osolené 0,5 lžičkou soli vložíme filé a uvaříme doměkka. Přeložíme na mísu a necháme v chladu přes noc odležet.
-
2
Uzenáče stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na kousky. Odleželé filé nakrájíme na kostky.
-
3
Okurky nakrájíme na kolečka, rajčata na osminky a cibuli nadrobno. Nakrájenou zeleninu smícháme s filé a s uzenáčem.
-
4
Oloupaný křen nastrouháme najemno.
-
5
Na omáčku smícháme smetanu s olejem, octem, hořčicí, křenem a osolíme a opepříme.
-
6
Mísu vyložíme listy hlávkového salátu, vložíme na ně zeleninu s rybami a přelejeme omáčkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit.