Lentilková bábovka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 hrst Lentilky
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 156.2 mg
  • Draslík 155.3 mg
  • Vláknina 2858.6 mg
  • Vitamín A 2858.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.

  • 2

    Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.

Komentáře k receptu