Lentilková bábovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 436 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 16 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 156.2 mg
- Draslík 155.3 mg
- Vláknina 2858.6 mg
- Vitamín A 2858.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme vejce s oběma cukry a šlehačkou. Vmícháme citronovou kůru, nadrcené lentilky a vše dobře promícháme. Nakonec přisypeme mouku s práškem do pečiva a znovu promícháme.
-
2
Těsto vlijeme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Bábovku pečeme při teplotě 150°C asi 50 minut.