Plněné brambory Nacho
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
- 200 g Sýr Čedar
- 150 g Omáčka Guacamole
- 150 g Zakysaná smetana
- 150 ml Salsa rajčatová
- 1 kávová lžička Česnek sušený
- 1 kávová lžička Chilli papričky - vločky
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 12 ks Brambory
- 3 ks Cibulka jarní
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 483 mg
- Vláknina 5408.8 mg
- Vitamín A 5408.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Celé brambory (pokud jsou ranné tak i neoloupané, pokud jsou příliš velké, tak je rozpůlíme) smočíme v jedné lžíci oleje, naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 35 minut.
-
3
Mezitím si slaninu nakrájíme na kostičky a smažíme ji nasucho dokřupava. Dáme stranou.
-
4
Po vychlazení (nebo když jsou brambory dostatečně vychladlé k další manipulaci) je nakrájíme na poloviny a vydlabeme jim vnitřek tak, abychom měli asi 5 mm tlusté okraje.
-
5
Troubu necháme zapnutou – budeme ji ještě potřebovat.
-
6
Brambory zase naskládáme na plech – řeznými stranami nahoru a zastříkneme zbývajícím olejem. Posypeme je česnekem a chilli vločkami a pečeme 5-10 minut. Otočíme a ještě 10 minut pečeme.
-
7
Vychladlou slaninu smícháme s vydlabanými vnitřky brambor a strouhaným čedarem. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
8
Poté je znovu otočíme řeznou stranou nahoru. Naplníme je slaninovou směsí a ještě 4 minuty zapečeme.
-
9
Podáváme je s guacamole, salsou a zakysanou smetanou k namáčení, posypané jarní cibulkou.