Pečený špenátový dip
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 240 g Smetana 33% (šlehačka)
- 300 g Špenát listový čerstvý
- 400 g Tortilla chips
- 150 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Paprika sladká mletá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička cibulové koření
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 155 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 10 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 18.5 mg
- Draslík 123.2 mg
- Vláknina 2156.3 mg
- Vitamín A 2156.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu ušleháme dotuha.
-
2
Parmazán nastrouháme na jemno.
-
3
Ingredience kromě smetany, chipsů a dvou lžic strouhaného parmazánu smícháme dohromady. Smetanu lehce vmícháme až na konec.
-
4
Přelijeme do zapékací misky a posypeme zbylým parmazánem. Necháme 2 hodiny odpočinout, aby se chutě propojily a byly výraznější.
-
5
Poté pečeme na 180 °C asi 30 minut.
-
6
Podáváme ještě horké s tortilla chipsy.