Zapečené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 977 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 61 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 207.5 mg
- Draslík 2261.2 mg
- Vláknina 21259.5 mg
- Vitamín A 21259.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a část rozložíme v jedné vrstvě do máslem vymazaného pekáče. Osolíme je, posypeme nakrájeným pórkem a polovinou jemně nasekaného česneku.
-
2
Na brambory položíme osolené a opepřené vepřové řízky, na ně rozložíme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a nakonec poklademe plátky brambor. Osolíme a posypeme zbylým nasekaným česnekem.
-
3
Vše zalijeme smetanou ke šleháhí a pečeme v troubě asi 70 minut při teplotě 200°C.
-
4
Chvíli před koncem pečení posypeme pokrm strouhaným sýrem a dopečeme.