Petrželová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 19 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 26.8 mg
- Draslík 431.8 mg
- Vláknina 4357.5 mg
- Vitamín A 4357.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 93.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Suroviny na pastu rozmixujeme dáme do uzavíratelné nádoby a zalijeme olejem. Pastu uchováváme v lednici, vydrží až 3 týdny.
-
2
Na omáčku ustrouháme parmazán, v trošce smetany rozšleháme solamyl, všechny suroviny na omáčku rozmícháme a povaříme.
-
3
Do omáčky přidáme 2 lžíce petrželové nati a podáváme.