Karamelový slaný puding

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr třtinový
  • 7 g Sůl
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 243 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 31.7 mg
  • Draslík 16.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 786.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.

  • 2

    Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.

  • 3

    Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.

  • 4

    Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.

  • 5

    Podáváme ozdobené šlehačkou.

Komentáře k receptu