Karamelový slaný puding
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 682 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 16.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 786.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozpustíme v hrnci a přidáme cukr. Necháme ho zkaramelizovat a zalijeme horkým mlékem (jen 450 ml). Pořádně rozmícháme.
-
2
Poté přidáme sůl, vanilkový lusk, který jsme rozkrojili a vyjmuli z něj semínka (i ta přidáme do směsi). Povaříme 5 minut.
-
3
Zbylé mléko smícháme se škrobem a přivedem k varu. Vaříme 2 minuty za stálého míchání. Tuto směs vmícháme do karamelové směsi.
-
4
Připravíme si 4 formičky na créme bruleé a ty naplníme směsí. Necháme je zchládnout na pokojovou teplotu a poté dáme přes noc do ledničky.
-
5
Podáváme ozdobené šlehačkou.