Pikantní omáčka z bílého vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 191 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 20.6 mg
  • Vláknina 85.5 mg
  • Vitamín A 85.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší nádoby vlijeme 3 lžíce bílého vína a vývar. Povaříme v mikrovlnné troubě asi 2 minuty při plném výkonu.

  • 2

    Potom přilijeme smetanu a vaříme 5 minut na plný výkon.

  • 3

    Přidáme na kousky nakrájené máslo, přilijeme zbylé víno a citronovou šťávu. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a ještě 1 minutu povaříme při plném výkonu.

Komentáře k receptu