Kotlety s pikantní smetanovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Zakysaná smetana
- 600 g Vepřové kotlety
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Sardelová pasta
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 129.2 mg
- Draslík 688 mg
- Vláknina 3818.8 mg
- Vitamín A 3818.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přendáme je na nahřátý talíř a každou kotletu z obou stran potřeme sardelovou pastou.
-
2
Do výpeku přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme opečené kotlety a mírně podlijeme vodou. Přidáme trochu hořčice a kotlety dusíme doměkka.
-
3
Před koncem dušení přidáme najemno nakrájenou okurku a nasekaný kopr. Zahustíme zakysanou smetanou rozkvedlanou s trochou mouky. Chvíli povaříme a nakonec přilijeme šťávu získanou z jedné nastrouhané cibule.