Mrkvánky
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 300 g Mrkev kořen
- 180 g Cukr krupice
- 350 g Mouka polohrubá
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 5 polévková lžíce Marmeláda malinová
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 13 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 75.9 mg
- Draslík 174.2 mg
- Vláknina 5328.8 mg
- Vitamín A 5328.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
300 g mrkev
-
2
180 g cukr krupice
-
3
350 g mouka polohrubá
-
4
2 ks vejce
-
5
1 ks kypřicí
-
6
1 ks cukr vanilka
-
7
200 ml smetana
-
8
2 lžíce olej
-
9
1 špetka sůl
-
10
Na vymazání a vysypání:
-
11
40 g máslo
-
12
4 lžíce mouka hrubá
-
13
Na namazání:
-
14
5 lžíce marmeláda
-
15
Hluboký plech vymažeme rozpuštěným máslem, po ztuhnutí vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C. Oloupanou mrkev nastrouháme najemno.
-
16
V míse promícháme všechny sypké suroviny, do nich postupně vmícháme tekuté suroviny.
-
17
Hotové, hladké těsto vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme zhruba 40 minut.
-
18
Po vychladnutí řezy nakrájíme na kostky, překrojíme a mažeme marmeládou.