Vepřová pečeně na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1495 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 210.7 mg
- Draslík 909.6 mg
- Vláknina 3611 mg
- Vitamín A 3611 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěné sardele utřeme s máslem, slaninu nakrájíme na klínky a obalíme v paprice.
-
2
Maso očistíme, omyjeme, osušíme, protkneme klínky obalené slaniny, potřeme sardelovou pastou.
-
3
Očištěnou cibuli nakrájíme, dáme na pekáč, vložíme na ni připravené maso a pečeme. Z počátku bez podlévání, později podlijeme a dopečeme do měkka.
-
4
Jakmile maso je měkké, vyndáme ho, šťávu přelijeme do smetany rozmíchané v hrnku s moukou a povaříme za stálého míchání. Citrónovou šťávou hotovou omáčku zakapeme.
-
5
Maso nakrájíme na plátky, přelijeme ho trochou omáčky. Zbytek omáčky podáváme zvlášť v omáčníku.