Vepřový řízek s cibulovou oblohou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 135.8 mg
- Draslík 622.8 mg
- Vláknina 2629.5 mg
- Vitamín A 2629.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 149.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.
-
2
V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.
-
3
Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.
-
4
Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.
-
5
Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.