Mousse z mrkve

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mrkev kořen
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 10 g Zázvor celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 105.1 mg
  • Draslík 134.2 mg
  • Vláknina 4158.1 mg
  • Vitamín A 4158.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na kostičky nakrájenou mrkev, nasekanou šalotku a na kostičky nakrájený zázvor osmahneme v horkém oleji. Osolíme, osladíme a opepříme špetkou cayenského pepře. Dusíme, až se tekutina vsákne.

  • 2

    Vejce smícháme se msetanou, přidáme podušenou směs a vše rozmixujeme tyčovým mixerem. Nakonec vmícháme citronovou šťávu a nasekanou petržel.

  • 3

    Máslem vymažeme asi 6 vhodných formiček a směs do nich rozdělíme.

  • 4

    Formičky urovnáme do pekáče s horkou vodou tak, aby voda sahala jen do poloviny formiček.

  • 5

    V troubě vyhřáté na 170°C necháme pěnu tuhnout 40-50 minut.

Komentáře k receptu