Kuřecí perkelt se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1155 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 494 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 371.1 mg
  • Draslík 910.2 mg
  • Vláknina 1592.4 mg
  • Vitamín A 1592.4 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře očistíme a rozdělíme na porce. Osolíme a krátce opečeme na zpěněné cibuli. Přidáme papriku, zalijeme vývarem a dusíme asi 30 minut.

  • 2

    Potom přidáme rajčata, česnek, rajčatový protlak a dodusíme. Měkké maso vyjmeme a šťávu prolisujeme.

  • 3

    Pokrm podáváme na talíři přelitý šťávou, ozdobený plátkem rajčete a kopečkem osolené šlehačky. Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu