Ganache – čokoládovo-smetanová poleva s vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 37 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 5000 mg
- Vitamín A 5000 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tato hedvábná luxusní poleva je velmi jednoduchá a rychlá.
-
2
Do jedné misky si nalámeme (nebo nasekáme) kvalitní hořkou čokoládu. Smetanu při střední teplotě přivedeme k varu , vložíme do ní vanilkový lusk a hned jak začne probublávat, odstaraníme vanilkový lusk. Okamžitě ji nalijeme na čokoládu a po 60 sekundách, jakmile se čokoláda rozpustí, zlehka vše vymícháme do hladké polevy.