Základní čokoládový krém na dezerty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 300 g Máslo čerstvé
  • 540 g Cukr moučkový
  • 180 g Čokoláda 70% kakao
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 16.2 mg
  • Draslík 0.5 mg
  • Vláknina 750 mg
  • Vitamín A 750 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.

  • 2

    V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, kterou šleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání, přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned zdobíme.

Komentáře k receptu