Základní čokoládový krém na dezerty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 16.2 mg
- Draslík 0.5 mg
- Vláknina 750 mg
- Vitamín A 750 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V horké vodní lázni si připravíme čokoládový krém: misku posadíme na síto, které je ponořené do hrnce s mírně vroucí vodou. Do misky nalámeme čokoládu a necháme ji pomalu rozpustit.
-
2
V druhé míse si vyšleháme el. ručním šlehačem změklé máslo do světlé pěny, kterou šleháme asi za 4-5 minut. Postupně do másla budeme přidávat prosátý moučkový cukr a po lžicích smetanu. Tuto směs budeme šlehat dalších 5 minut. Pak do krému budeme pomalu, za stálého šlehání, přilévat rozpuštěnou čokoládu. Šlehat budeme ještě 2-4 minuty do doby, až krém bude mít hladkou konzistenci a krásně hnědou barvu. Krém dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a hned zdobíme.