Lahodná sýrová omáčka z gorgonzoly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 g Sýr Gorgonzola
  • 2 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 160 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 104.8 mg
  • Vitamín A 104.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Italský sýr Gorgonzolu rozkrájíme na kostičky. Do rendlíku si nalijeme smetanu, přidáme pokrájený sýr a bílý pepř. Při mírné teplotě pomalu mícháme do doby, až se sýr rozpustí.

  • 2

    Hotovou omáčku nalijeme do misky a hned podáváme.

Komentáře k receptu