Semifreda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 20 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 292.6 mg
- Draslík 141 mg
- Vláknina 3761.7 mg
- Vitamín A 3761.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.
-
2
Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků.
-
3
Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
-
4
V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku.
-
5
Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta.
-
6
Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru.
-
7
Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary.