Semifreda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 10 g Kakao - prášek
  • 25 g Ztužovač šlehačky
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 50 ml Voda pitná
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Mandarinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 292.6 mg
  • Draslík 141 mg
  • Vláknina 3761.7 mg
  • Vitamín A 3761.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech s vysokým okrajem vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 170 °C.

  • 2

    Bílky vyšleháme do pěny, postupně vešleháme cukr, až vznikne tuhá pěna. V míse vyšleháme olej se žloutky do pěny. Do žloutkové pěny postupně vmícháme mouku smíchanou s kakaem a na závěr lehce „zabalíme“ sníh z bílků.

  • 3

    Těsto nalijeme na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

  • 4

    V mezičase připravíme krém. Smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a vyšleháme dotuha. V míse metličkou šleháme alespoň půl minuty s vlažnou vodou želatinový ztužovač. Poté lehce přimícháváme šlehačku.

  • 5

    Upečený piškot necháme zchladnout, vyndáme opatrně, položíme na utěrku pečicím papírem nahoru a sloupneme ho z těsta.

  • 6

    Plech vyložíme čistým papírem, na něj položíme plát těsta, ale obráceně – stranu, z které jsme sloupli papír, dáme nahoru.

  • 7

    Plát celý natřeme šlehačkovým krémem, ozdobíme měsíčky mandarinek a a necháme alespoň 2 hodiny v chladničce. Poté vykrajujeme různé tvary.

Komentáře k receptu