Telecí guláš se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí plec
  • 40 g Máslo přepuštěné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 534 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 230 mg
  • Draslík 712.2 mg
  • Vláknina 2585.5 mg
  • Vitamín A 2585.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut.

  • 3

    Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa.

Komentáře k receptu