Telecí guláš se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 534 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 230 mg
- Draslík 712.2 mg
- Vláknina 2585.5 mg
- Vitamín A 2585.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso nakrájíme na kousky a v hrnci na přepuštěném másle zprudka osmahneme. Maso vyjmeme, osolíme a opepříme.
-
2
Ve výpeku z masa osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a tekutinu necháme odpařit. Přilijeme asi na 2cm vysoko vývaru a pod pokličkou maso dusíme zvolna asi 25 minut.
-
3
Potom přidáme několik lístků šalvěje, vmícháme smetanu a povaříme ještě 20 minut do změknutí masa.