Nejlepší čokoládové lanýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 180 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 15 g Čokoláda na vaření
  • 180 g Čokoláda 70% kakao
  • 0.5 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 0.1 mg
  • Vláknina 3315 mg
  • Vitamín A 3315 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pergamenem. Čokoládu na obalení nastrouháme.

  • 2

    Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Dbáme, aby se nádoba s čokoládou nedotýkala vody.

  • 3

    Smetanu rozmícháme s cukrem a ušleháme. Do smetany pomalu a opatrně vmícháme zchladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu do chladničky.

  • 4

    Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu.

  • 5

    Čokoládovou šlehačku nabíráme lžičkou a obalujeme v nastrouhané čokoládě a tvarujeme kuličky. Klademe na plech, přikryjeme fólií a necháme v chladničce ztuhnout.

  • 6

    Před podáváním vkládáme kuličky do papírových košíčků.

Komentáře k receptu