Krémová polévka ze sušených hříbků
Suroviny
- 50 g Hříbky sušené
- 100 g Zelenina kořenová
- 100 g Cibule
- 30 g Česnek
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Créme fraiche
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 300 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Divoké koření celé
- 4 ks Rozmarýn čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 24 g
- Sodík 300 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 205.6 mg
- Vláknina 8002.3 mg
- Vitamín A 8002.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.
-
2
Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.