Krémová polévka ze sušených hříbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hříbky sušené
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 100 g Cibule
  • 30 g Česnek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Créme fraiche
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 4 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 300 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 35 mg
  • Draslík 205.6 mg
  • Vláknina 8002.3 mg
  • Vitamín A 8002.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s kuřecím vývarem přidáme hříbky, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, nakrájenou cibuli a česnek, svazek rozmarýnu a divoké koření, v němž by mělo převládat nové koření a bobkový list. Necháme vařit alespoň 2 hodiny.

  • 2

    Potom zahustíme jíškou připravenou z másla a hladké mouky. Necháme dalších 25 minut provařit. Nakonec polévku zjemníme smetanou, podle chuti dosolíme, vymixujeme s máslem a creme fraîche a ještě přecedíme.

Komentáře k receptu