Jarní polévka z mladých kopřiv
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 551.3 mg
- Vláknina 11189.8 mg
- Vitamín A 11189.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme v hrnci na másle. Přidáme oloupané, na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vínem. Necháme přejít varem, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor. Potom přilijeme smetanu a přidáme najemno nasekané listy mladých kopřiv. Už jen krátce povaříme a rozmixujeme tyčovým mixérem (v případě potřeby ještě přepasírujeme přes jemný cedník).
-
2
Před podáváním polévku našleháme do pěny.