Hrušky v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 390 g Bonbóny karamelové
  • 280 g Čokoláda hořká
  • 70 g Bohemia Arašídy solené
  • 30 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 6 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 622 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 296.4 mg
  • Vláknina 9360 mg
  • Vitamín A 9360 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šest velkých, vyzrálých a šťavnatých hrušek omyjeme a pečlivě osušíme. Vyložíme pečicí plech alobalem nebo voskovaným papírem, povrch postříkáme olejem ve spreji.

  • 2

    Měkké karamely vybalíme, spolu se smetanou ke šlehání je vložíme do vhodné misky a zahříváme je v mikrovlnné troubě dokud se nerozehřejí. Vždy po 30 ti vteřinách promícháme, hmota musí být ve výsledku tekutá, hladká a bez hrudek.

  • 3

    Hrušku uchopíme za stopku a namočíme do karamelové hmoty tak, aby nahoře zůstalo asi 2,5 cm nenamočených. Máme-li misku pro namočení příliš mělkou, nabereme karamel na lžíci a hrušku polijeme. Přebytečný karamel necháme odkapat, spodní část hrušky otřeme o okraj misky a odložíme ji na alobal, nebo voskovaný papír. Takto namočíme všech šest hrušek a uložíme je na plechu do chladničky asi na 30 minut ztuhnout.

  • 4

    Když karamel na hruškách ztuhne, začneme hrušky namáčet do temperované čokolády. Vrstvu karamelu můžeme zcela překrýt čokoládou, nebo ji můžeme nechat nad čokoládou přečnívat zhruba o 2,5 cm. Necháme odkapat nadbytečnou čokoládu a dokud je ještě měkká, obalíme spodní část hrušky v nahrubo nakrájených solených arašídech.

  • 5

    Odložíme hrušky na alobal nebo voskovaný papír a při pokojové teplotě necháme čokoládu na nich zcela ztuhnout.

  • 6

    Nechceme-li podávat hrušky během hodiny, každou hrušku opatrně zabalíme do potravinářské folie a uložíme do chladničky. Takto nám vydrží až týden. Před podáváním, po vyjmutí z chladničky necháme hrušky asi 20 minut stát při pokojové teplotě.

Komentáře k receptu