Bliny se zakysanou smetanou a kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 23 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 190.5 mg
- Draslík 286.4 mg
- Vláknina 2671 mg
- Vitamín A 2671 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 399.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného mléka přidáme droždí, lžičku cukru a rozmícháme. Osolíme, přisypeme pohankovou mouku, přidáme žloutek a znovu promícháme.
-
2
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a zlehka přimícháme k těstu. Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout - bude kynout 15-20 minut, mělo by zdvojnásobit svůj objem.
-
3
Rozehřejeme lívanečník nebo větší pánev, vymažeme máslem (nebo olejem) a smažíme lívance (na pánvi pečeme malé placičky). Opékáme je z obou stran dozlatova.
-
4
Bliny podáváme teplé, s lžící zakysané smetany a trochou kaviáru.
-
5
Ozdobíme plátkem omytého citronu a snítkou kopru.