Proteinová zmrzlina z batátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory sladké (Batáty)
  • 30 g PROTEIN ČOKOLÁDOVÝ
  • 200 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 1 ks Broskve
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • 4 polévková lžíce Oříšky piniové
  • 4 polévková lžíce Čokoláda 70% kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 346.7 mg
  • Vláknina 5361 mg
  • Vitamín A 5361 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.

  • 2

    Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).

  • 3

    Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.

Komentáře k receptu