Proteinová zmrzlina z batátu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 17 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 346.7 mg
- Vláknina 5361 mg
- Vitamín A 5361 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Omyté batáty (nebo jeden větší) dáme na plech s pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby. Sladké brambory podle velikosti pečeme 30-45 minut. Upečené po vychladnutí oloupeme, pokrájenou dužinu dáme do mixéru, přidáme smetanu, čokoládový protein a kompotovanou loupanou broskev. Směs rozmixujeme na kaši, dáme ji pak do krabičky, uzavřeme a vložíme minimálně na 6 hodin do mrazničky.
-
2
Zmrzlou směs před podáváním necháme asi 5 minut povolit, pak ji rozmixujeme, zamícháme do ní kousky kvalitní čokolády a piniové oříšky (2 lžíce).
-
3
Zmrzlinu dáme do misek, posypeme ji piniovými oříšky (2 lžíce), pokapeme javorovým sirupem a hned servírujeme.