Studená avokádová polévka s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Dýně Hokkaidó
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Bobkový list
  • 4 ks Nové koření celé
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Celer - nať
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 760 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 526.7 mg
  • Vláknina 20243.7 mg
  • Vitamín A 20243.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce s vroucí osolenou vodou dáme vařit oloupané kousky dýně. Přidáme celý pepř, bobkový list a nové koření. Vaříme je přibližně 10-12 minut pod poklicí doměkka. Poté dýni scedíme, vývar zachytíme, dýni pokrájíme na malé kousky a dáme do mixéru.

  • 2

    Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, dužinu vyškrabeme a přidáme k dýni. Přilijeme 400ml vývaru z dýně, přidáme zakysanou smetanu, omytou celerovou nať, chilli koření, sůl a utřený stroužek česneku. Vše rozmixujeme dohladka na řidší pyré. Omytou petrželku kudrnku pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Polévku posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu