Valentinské cheesecakes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml Créme fraiche
  • 0.25 kávová lžička Potravinářská barva
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 polévková lžíce Kompot třešňový
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 50.5 mg
  • Draslík 72.7 mg
  • Vláknina 800 mg
  • Vitamín A 800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 140 °C.

  • 2

    Ze tří bílků ušleháme ve větší míse pevný sníh - musí tvořit pevné špičky. Za stálého šlehání přidáváme po lžících krupicový cukr a šleháme, dokud není hmota lesklá. Přidáme několik kapek gelového růžového potravinářského barviva, ale nerozšleháme ho úplně, přestaneme šlehat, když se nám ve sněhu udělají růžové víry.

  • 3

    Takto připraveným sněhem naplníme cukrářský zdobicí sáček s velkou kulatou trubičkou a na připravený plech pokrytý pečicím papírem nastříkáme 12 srdíček o průměru asi 7 cm. Srdíčka by neměla být o moc větší než prohlubně v silikonové formě. Plech vložíme do předehřáté formy a srdíčka pečeme 60 - 75 minut. Srdíčka by měla být křupavá a vysušená. Necháme je vychladnout.

  • 4

    Příprava náplně. V míse prošleháme mascarpone s crème fraîche. Do vzniklé směsi zapracujeme 100 gramů vypeckovaných kompotovaných třešní a moučkový cukr. Směs rozdělíme do silikonové formy se šesti srdíčky o průměru asi 6 cm. Naplněnou formu uložíme do mrazničky.

  • 5

    Vyjmeme zmrazená srdce z formy a necháme je mírně rozmrazit. Vezmeme 6 upečených srdíček a naneseme na ně po lžičce třešní, na třešně položíme zmrazené srdíčko,dle vlastní fantazie ozdobíme a přiklopíme pečeným srdíčkem.

Komentáře k receptu