Cheesecaky crème brûlée

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 120 g Karamelové sušenky Speculoos
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 64 mg
  • Draslík 0.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme karamelové sušenky ( např. Lotus )nebo je vložíme do plastovému sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Osm cukrářských kroužků o průměru 6 cm postavíme na pečicí plech a sušenkový základ do nich rozdělíme. Přitlačíme zadní stranou lžíce.

  • 2

    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

  • 3

    Do velké mísy dáme mascarpone a cukr ( 60 g ), ušleháme do pěny. Do žáruvzdorné misky postavené na rendlík s mírně vroucí vodou vlijeme smetanu ke šlehání s vanilkovou pastou a ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky dáme za stálého míchání rozpustit do teplé ochucené smetany. Smetanu se želatinou přecedíme do krému s mascarpone, odstraníme kousky nerozpuštěné želatiny, prošleháme. Hotovou náplň rozdělíme na sušenkový základ v cukrářských kroužcích. Kroužky necháme ztuhnout v chladničce minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.

  • 4

    Uvolníme dortíky z cukrářských kroužků a vyjmeme. Na 20 minut je uložíme do mrazničky, aby se zpevnily. Poté posypeme každý cheesecake tenkou vrstvou krupicového cukru a mírně ho zahříváme flambovací pistolí dokud nezkaramelizuje. Musíme pracovat opatrně, aby se cheesecake nepřehřály a náplň se neroztekla. Dortíky by při podávání měly mít pokojovou teplotu.

Komentáře k receptu