Tacos plato
Suroviny
- 200 g Fazole bílé
- 400 g Hovězí maso zadní
- 120 g Zakysaná smetana
- 120 g Salát ledový
- 120 g Omáčka Guacamole
- 400 g Rýže Basmati
- 80 g Salsa rajčatová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Balsamico ocet
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 16 ks Tortilla
- 1 ks Limetka
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 14 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 1206.6 mg
- Vláknina 33077.1 mg
- Vitamín A 33077.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso podusíme s cibulí, česnekem, oloupanými rajčaty, skořicí, chilli kořením, balsamicem a solí. Dusíme doměkka aspoň 4 hodiny. Poté maso vyjmeme a vývar romixujeme. Maso natrháme a vrátíme ho do vývaru.
-
2
Tortilly nahřejeme a rozdělíme na ně hovězí maso. Přidáme salsu, guacamole a nakrájenou marinovanou cibuli.
-
3
Tortilly podáváme na táce s ledovým salátem, dušenou rýží, fazolemi a zakysanou smetanou, se skrojky limetky.