Cheesecake "kamenitá cesta"
Suroviny
- 100 g Čokoláda hořká
- 150 g Máslo čerstvé
- 80 g Ořechy Kešu
- 100 g Cukr krupice
- 250 g Mascarpone
- 100 g Třešně kandované
- 300 g Oreo sušenky
- 320 g čokoládový smetanový sýr
- 100 g Bonbony fudge
- 40 g Minibonbony marshmallow
- 100 g Medové křupinky v čokoládě
- 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Vanilková pasta
- 6 plátek Želatina bílá plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 410 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 34 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 77.6 mg
- Draslík 90.8 mg
- Vláknina 2106.7 mg
- Vitamín A 2106.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Sušenkovou drť nasypeme do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce do dna a boků kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené tukem a vyložené pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky 3 - 4 cm tak, aby do něj šla upravit náplň.
-
2
Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy dáme čokoládový smetanový sýr, mascarpone, krupicový cukr a lžičku vanilkové pasty. Vše důkladně prošleháme dohladka.
-
3
Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme smetanu ke šlehání, postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou, ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze změklé želatiny a plátky rozpustíme v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili kousky želatiny, která se nerozpustila a vlijeme do krému s čokoládovým smetanovým sýrem. Přidáme kousky bonbonů fudge, důkladně promícháme a takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny ztuhnout, ideálně přes celou noc.
-
4
Když je cheesecake ztuhlý, dáme se do zdobení. Dezert posypeme kešú ořechy v medu, medovými čokoládovými křupinkami ( např. Maltesers ), půlkami kandovaných třešní a bonbony marshmallow. Rozehřejeme tmavou čokoládu v žáruvzdorné misce nad párou a pak jí nakapeme na ořechy a bonbony. Znovu dáme do chladničky dokud čokoláda neztuhne. Po nakrájení získáme 12 porcí velmi sytého dezertu.