Cheesecake "kamenitá cesta"

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 80 g Ořechy Kešu
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Třešně kandované
  • 300 g Oreo sušenky
  • 320 g čokoládový smetanový sýr
  • 100 g Bonbony fudge
  • 40 g Minibonbony marshmallow
  • 100 g Medové křupinky v čokoládě
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 6 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 77.6 mg
  • Draslík 90.8 mg
  • Vláknina 2106.7 mg
  • Vitamín A 2106.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Sušenkovou drť nasypeme do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs natlačíme zadní stranou lžíce do dna a boků kulaté, otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené tukem a vyložené pečicím papírem. Základ by měl sahat do výšky 3 - 4 cm tak, aby do něj šla upravit náplň.

  • 2

    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout. Do velké mísy dáme čokoládový smetanový sýr, mascarpone, krupicový cukr a lžičku vanilkové pasty. Vše důkladně prošleháme dohladka.

  • 3

    Do misky ze žáruvzdorného materiálu nalijeme smetanu ke šlehání, postavíme ji na rendlík s mírně vroucí vodou, ohřejeme. Vymačkáme tekutinu ze změklé želatiny a plátky rozpustíme v ohřáté smetaně. Přecedíme, abychom odstranili kousky želatiny, která se nerozpustila a vlijeme do krému s čokoládovým smetanovým sýrem. Přidáme kousky bonbonů fudge, důkladně promícháme a takto připravenou náplň upravíme na sušenkový základ v dortové formě. Dáme do chladničky na 3 - 4 hodiny ztuhnout, ideálně přes celou noc.

  • 4

    Když je cheesecake ztuhlý, dáme se do zdobení. Dezert posypeme kešú ořechy v medu, medovými čokoládovými křupinkami ( např. Maltesers ), půlkami kandovaných třešní a bonbony marshmallow. Rozehřejeme tmavou čokoládu v žáruvzdorné misce nad párou a pak jí nakapeme na ořechy a bonbony. Znovu dáme do chladničky dokud čokoláda neztuhne. Po nakrájení získáme 12 porcí velmi sytého dezertu.

Komentáře k receptu