Cheesecake drobenkový se slívami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 800 g Slívy
  • 250 g Cukr krupice
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr krémový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 kávová lžička Skořice mletá
  • 5 plátek Želatina bílá plátky
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 631.6 mg
  • Vláknina 10070.7 mg
  • Vitamín A 10070.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Začneme přípravou slívového pyré. Předehřejeme troubu na 180 °C.

  • 2

    Rozpůlíme červené slívy a odstraníme pecky. Půlky slív vložíme řeznou stranou na dno pekáče, posypeme je cukrem ( 50 g )a skořicí ( 2 lžičky ), podlijeme 100 ml vody. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 - 25 minut doměkka, pak je necháme vychladnout. 12 opečených půlek slív a šťávu z pečení odložíme pro konečné ozdobení dezertu, ostatní půlky rozmixujeme. Nevypínáme troubu.

  • 3

    Konečky prstů zapracováváme máslo do hladké mouky, dokud směs nevypadá jako hrubá strouhanka. Do směsi vmícháme 100 g krupicového cukru a 2 lžičky mleté skořice a poté ji rozložíme na velký plech na pečení. Vložíme do trouby a pečeme 10 - 15 minut dozlatova. Necháme vychladnout a rozdrobíme na kousky. Dvě třetiny upečené drobenky nasypeme na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem.

  • 4

    Přelijeme 5 plátků želatiny vodou a necháme je změknout.

  • 5

    Prošleháme ricottu, smetanový sýr a 100 gramů krupicového cukru ve velké míse. Nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, kterou postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou. Ohřejeme. Vymačkáme tekutinu z plátků želatiny a rozpustíme je v zahřáté smetaně. Pak smetanu se želatinou přecedíme, abychom odstranili všechny kousky nerozpuštěné želatiny a vmícháme do hmoty se smetanovým sýrem. Dohladka prošleháme a do krému vmícháme slívové pyré. Tuto náplň upravíme na drobenkový základ a formu uložíme na celou noc, nebo minimálně na 3 - 4 hodiny do chladničky.

  • 6

    Než budeme servírovat, rozložíme na náplň 12 půlek slív a zakapeme je odloženou slívovou šťávou. Cheesecake nakrájíme na 12 porcí a porce posypeme zbývající drobenkou.

Komentáře k receptu