Kyselica z Korytné
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Zelí kysané
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Voda pitná
- 150 ml Voda pitná
- 800 ml Voda pitná
- 250 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Bobkový list
- 1 hrst Fazole bílé
- 1 hrst Houby čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 18 g
- Sodík 124 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 584.8 mg
- Vláknina 10484.5 mg
- Vitamín A 10484.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby namočíme do vody, zelí slijeme (nálev odložíme) a překrájíme. Fazole namočíme do vody a posléze uvaříme doměkka.
-
2
Václavky ve vodě, v níž jsme je namočili, uvaříme doměkka.
-
3
Zelí zalijeme nálevem, případně přidáme vodu, přidáme bobkový list, sůl a udusíme do měkka.
-
4
Na másle usmažíme jíšku, rozředíme vodou.
-
5
Do zelí vmícháme uvařené fazole, houby, zašleháme jíšku a vlijeme smetanu. Vše prohřejeme a podáváme.