Stroganoff z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 400 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 206.5 mg
  • Draslík 915.4 mg
  • Vláknina 5849.5 mg
  • Vitamín A 5849.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na jemné nudličky.

  • 2

    Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. K orestovanému masu přimícháme protlak, zarestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme částí vody, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Na závěr přidáme k masu mrkev a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.

Komentáře k receptu