Stroganoff z vepřového masa
Suroviny
- 1000 g Vepřová kýta
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 53 g
- Sodík 194 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 206.5 mg
- Draslík 915.4 mg
- Vláknina 5849.5 mg
- Vitamín A 5849.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso nakrájíme na nudličky. Oloupanou mrkev nakrájíme na jemné nudličky.
-
2
Na oleji s máslem zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. K orestovanému masu přimícháme protlak, zarestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme částí vody, aby bylo maso ponořené. Na mírném plameni dusíme doměkka, podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Na závěr přidáme k masu mrkev a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně.