Šarlotka s mandarinkami
Suroviny
- 300 g Zakysaná smetana
- 120 g Cukr moučkový
- 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 2 ks Mandarinky
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 6 plátek Želatina bílá plátky
- 2 polévková lžíce Marmeláda višňová
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 57 g
- Sodík 149 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 518.8 mg
- Draslík 280.4 mg
- Vláknina 1768 mg
- Vitamín A 1768 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem. Mandarinky oloupeme, rozdělíme na měsíčky a nakrájíme na kousky.
-
2
Bílky ušleháme dotuha, přidáme postupně cukr. Do pěny zašleháme rozšlehané žloutky a nakonec mouku.
-
3
Hmotu vlijeme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 15 minut.
-
4
Na upečené těsto položíme vlhkou utěrku a srolujeme. Po vychladnutí rozrolujeme, pomažeme marmeládou. Znovu srolujeme a krájíme na plátky. Mísu vyložíme fólií a vyskládáme plátky rolády, část plátků odložíme.
-
5
Připravíme si krém – šlehačky ušleháme s cukrem dotuha, přimícháme zakysanou smetanu a vmícháme želatinu, kterou připravíme podle návodu. Na závěr vmícháme mandarinky
-
6
Šlehačkový krém nalijeme na plátky rolády, odloženými plátky rolády překryjeme a v lednici necháme vychladit.