Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce
Suroviny
- 200 g Krůtí prsa
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 12 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 67.9 mg
- Draslík 291.7 mg
- Vláknina 409.1 mg
- Vitamín A 409.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky silné přibližně 1-1.5cm. Pak je zlehka naklepeme. Krůtí prsa z každé strany osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a obalíme je v hladké mouce. Ve smetaně rozmícháme hořčici a sójovou omáčku dohladka. Omytou petrželku drobně pokrájíme.
-
2
V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme krůtí plátky dozlatova (nesmí být připálené). Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 5 minut. Přimícháme smetanu s hořčicí a dusíme dalších 10 minut.
-
3
Plátky masa dáme na talíře, polijeme je hořčičnou omáčkou, posypeme petrželkou a hned servírujeme.