Krůtí přírodní plátky v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krůtí prsa
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
  • 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Smetana 6% (do kávy)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 67.9 mg
  • Draslík 291.7 mg
  • Vláknina 409.1 mg
  • Vitamín A 409.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme plátky silné přibližně 1-1.5cm. Pak je zlehka naklepeme. Krůtí prsa z každé strany osolíme, posypeme čersvě pomletým pepřem a obalíme je v hladké mouce. Ve smetaně rozmícháme hořčici a sójovou omáčku dohladka. Omytou petrželku drobně pokrájíme.

  • 2

    V hlubší pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme krůtí plátky dozlatova (nesmí být připálené). Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 5 minut. Přimícháme smetanu s hořčicí a dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Plátky masa dáme na talíře, polijeme je hořčičnou omáčkou, posypeme petrželkou a hned servírujeme.

Komentáře k receptu