Nákyp z brokolice s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brokolice
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Tuňák v oleji
  • 80 g Sýr Čedar
  • 200 g Smetana zakysaná 12%
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 510 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 402.6 mg
  • Draslík 822.8 mg
  • Vláknina 10925.9 mg
  • Vitamín A 10925.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 178.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nepoužijeme, a uvaříme v osolené vodě. Poté růžičky slijeme a necháme okapat. Z konzervovaného tuňáka slijeme nálev, maso rozebereme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z bílků ušleháme pevný sníh. Sýr nastrouháme nahrubo.

  • 2

    Vychladlou brokolici nasekáme na velmi jemno. V míse promícháme brokolici s rozšlehanými žloutky, smetanou, solí, pepřem a tuňákem. Zahustíme strouhankou a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Směs narovnáme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, necháme zapéci a podáváme.

Komentáře k receptu