Bramborový trhanec se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 258.3 mg
- Draslík 767.7 mg
- Vláknina 8131.3 mg
- Vitamín A 8131.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.
-
2
V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.
-
3
V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.
-
4
Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.