Zelňačka s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 750 g Zelí kysané
  • 350 g Houby čerstvé
  • 500 g Fazole červené
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 3 l Voda pitná
  • 1 l Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Pohanková mouka hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 1291 mg
  • Vláknina 26316.9 mg
  • Vitamín A 26316.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole přes noc namočíme do 1,5 l vody, poté slijeme a v 1, 5 l vody uvaříme doměkka.

  • 2

    Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme (nálev odložíme).

  • 3

    Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme koření, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Poté rozředíme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme zelí, scezené fazole, houby, sůl a asi 30 minut vaříme.

  • 4

    Na závěr přilijeme nálev ze zelí, smetanu, znovu přivedeme k varu a podáváme.

Komentáře k receptu