Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Cibule
  • 150 g Hlíva ústřičná
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 150 g Špenátový protlak mražený
  • 100 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 269.5 mg
  • Vláknina 6466.5 mg
  • Vitamín A 6466.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Ve větším rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu ústřičnou a krátce ji orestujeme. Dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak přidáme mírně rozmražený špenát a za občasného promíchání necháme špenát úplně rozpustit. Poté přidáme 2-3 lžíce vody, přimícháme česnek a pod poklicí špenát s houbami dusíme asi 5-7 minut. Přilijeme smetanu, přimícháme nastrouhaný sýr a pod poklicí vše dusíme další 2-3 minuty. Nakonec špenát podle chuti dosolíme a hned podáváme.

Komentáře k receptu