Špenát s hlívou ústřičnou a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 11 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 269.5 mg
- Vláknina 6466.5 mg
- Vitamín A 6466.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a omytou hlívu ústřičnou pokrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a stroužek česneku pokrájíme nadrobno.
-
2
Ve větším rendlíku na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní pokrájenou hlívu ústřičnou a krátce ji orestujeme. Dochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem a kmínem. Pak přidáme mírně rozmražený špenát a za občasného promíchání necháme špenát úplně rozpustit. Poté přidáme 2-3 lžíce vody, přimícháme česnek a pod poklicí špenát s houbami dusíme asi 5-7 minut. Přilijeme smetanu, přimícháme nastrouhaný sýr a pod poklicí vše dusíme další 2-3 minuty. Nakonec špenát podle chuti dosolíme a hned podáváme.