Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Hrášek mražený
  • 100 g Kuřecí prsa
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Kedlubna
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Pórek
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Pažitka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Libeček
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 28.6 mg
  • Draslík 383.9 mg
  • Vláknina 10064.8 mg
  • Vitamín A 10064.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu.

  • 3

    Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou.

  • 4

    Polévku podáváme s pažitkou.

Komentáře k receptu