Vývar ze zeleniny s drůbežími knedlíčky
Suroviny
- 100 g Hrášek mražený
- 100 g Kuřecí prsa
- 40 g Máslo čerstvé
- 4 g Máslo čerstvé
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Kedlubna
- 3 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Pórek
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Petržel kořen
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Pažitka
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Libeček
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 28.6 mg
- Draslík 383.9 mg
- Vláknina 10064.8 mg
- Vitamín A 10064.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vývar očistíme všechnu zeleninu (z řapíkatého celeru použijeme jen 1 řapík, z pórku bílou část) a nakrájíme na nudličky, libeček jemně rozsekáme, pažitku nakrájíme nadrobno.
-
2
Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na kostky a v mixeru s bílkem, citronovou šťávou, solí, pepřem a smetanou rozmixujeme. Vytvořenou hmotu zahustíme prosátou strouhankou. Vytvoříme knedlíčky a smažíme na rozehřátém másle ze všech stran dozlatova. Poté doložíme na mísu.
-
3
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme zeleninu, s výjimkou hrášku a bylinek, poté zalijeme vlažnou vodou, osolíme, opepříme, přidáme libeček a vaříme zhruba 10 minut, poté vsypeme hrášek. Jakmile se polévka začne opět vařit, vložíme knedlíčky. Ty vaříme zhruba 3 minuty. Hotové jsou, jakmile vyplavou.
-
4
Polévku podáváme s pažitkou.