Smažený pstruh s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 60 g Mandle plátky
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 ks Pstruh
  • 6 ks Šalotka
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1688 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 1345 mg
  • Bílkoviny 125 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 363.7 mg
  • Draslík 3617.9 mg
  • Vláknina 714.5 mg
  • Vitamín A 714.5 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme.

  • 2

    Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve.

  • 3

    Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu.

Komentáře k receptu