Smažený pstruh s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1688 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 91 g
- Sodík 1345 mg
- Bílkoviny 125 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 363.7 mg
- Draslík 3617.9 mg
- Vláknina 714.5 mg
- Vitamín A 714.5 mg
- Vitamín B6 2.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 57.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme.
-
2
Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve.
-
3
Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu.