Gratinovaná dýně s ementálem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 49 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 155 mg
- Draslík 2591.2 mg
- Vláknina 8669.3 mg
- Vitamín A 8669.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.9 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.
-
2
Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.
-
3
V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.
-
4
Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.