Gratinovaná dýně s ementálem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Dýně
  • 1 hrst Tymián čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 725 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 2591.2 mg
  • Vláknina 8669.3 mg
  • Vitamín A 8669.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, nejlépe lžící a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

  • 2

    Oloupaný česnek rozmačkáme, sýr nastrouháme nahrubo.

  • 3

    V kastrolu asi 7 minut vaříme smetanu s česnekem a polovinou tymiánu.

  • 4

    Dýni narovnáme do zapékací mísy, přelijeme přes síto krémem, posypeme zbylými lístky tymiánu a ustrouhaným sýrem. V troubě předehřáté na 190 °C pečeme asi 30 minut.

Komentáře k receptu