Zapečené orecchiette se smetanovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 200 g Kapusta růžičková
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Žampiony - sterilované
  • 150 g Těstoviny Orecchiette
  • 150 g Farmářská šunka 96% masa
  • 750 ml Voda pitná
  • 200 ml Smetana 10 % tuku
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Hrášek
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 61 mg
  • Vláknina 15093.2 mg
  • Vitamín A 15093.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, vysypeme do ní italské těstoviny ve tvaru oušek a uvaříme je přesně podle návodu na zkus. Uvařené těstoviny scedíme.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 185°C. Dno pekáčku si vytřeme olejem. Očištěnou a omytou růžičkovou kapustu dáme do rendlíku, zalejeme je vodou, přidáme sůl a povaříme je 5-7 minut. Poté je scedíme a kapustičku rozkrájíme na poloviny. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější kolečka. Šunku nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek v sítu propláchneme vodou. Sterilované žampióny ve slaném nálevu zcedíme. Tvrdý sýr nastrouháme do misky. V druhé misce rozmícháme smetanu s vejci, solí, pepřem, chilli a hořčicí.

  • 3

    V míse si uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a šunkou. případně je dochutíme solí. Vše dáme do pekáčku, polejeme připravenou smetanou s vejci, vidličkou do těstovin několikrát píchneme, aby smetana prostoupila až ke dnu. Nakonec těstoviny posypeme sýrem a dáme pekáček do středu trouby.

  • 4

    Těstoviny pečeme dozlatova přibližně 25 minut, až budou mít okolo zlatohnědou kůrku. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu