Smetanové kuřecí nudličky s hlívou a těstovinou
Suroviny
- 100 g Hlíva ústřičná
- 100 g Kuřecí prsa
- 100 g Těstoviny Farfalle
- 60 ml Smetana 10 % tuku
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 9 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 206.9 mg
- Vláknina 3435.6 mg
- Vitamín A 3435.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené kuřecí maso a hlívu ústřičnou nakrájíme na úzké nudličky. Lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky. Velmi malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky.
-
2
V hlubší rozpálené pánvi rozehřejeme olej, na něm orestujeme kuřecí maso s hlívou (2-3 minuty), za stálého míchání přidáme cibulku a chilli. Společně vše restujeme ještě 2-3 minuty. Pak směs dochutíme solí, kmínem a pepřem. Přilejeme smetanu a 2-3 minuty při mírné teplotě maso podusíme doměkka.
-
3
Ve větším hrnci si přivedeme k varu osolenou vodu, do vroucí vody nasypeme těstovinové motýlky (farfalle) a uvaříme je podle návodu al dente - na skus. Vaříme je přibližně 7-8 minut. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat, přimícháme je ke kuřecím nudličkám s houbami a podáváme.