Dušená brukev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 12 g
- Sodík 589 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 31 mg
- Draslík 653 mg
- Vláknina 10831.5 mg
- Vitamín A 10831.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 69.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brukve (kedlubny) omyjeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do ohnivzdorné nádoby na rozehřáté máslo a osolíme.
-
2
Podléváme mírně vodou či vývarem a necháme zvolna dusit pod poklicí.
-
3
Přidáme omyté, nasekané mladé lístky brukví.
-
4
Když je hotová, zaprášíme ji moukou a necháme krátce povařit. Na závěr můžeme vmíchat sladkou smetanu a již nevaříme.