Vepřové plecko na smetaně
Suroviny
- 100 g Cibule
- 800 g Vepřové maso libové
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 ml vývar z vepřového masa
- 150 ml Smetana na šlehání
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř růžový mletý
- 3 ks Bobkový list
- 0.5 ks Paprika červená
- 0.5 ks Paprika žlutá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Smetana kysaná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 52 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 142 mg
- Draslík 130.5 mg
- Vláknina 3673.5 mg
- Vitamín A 3673.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5060.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.
-
2
Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
-
3
Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.
-
4
Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.
-
5
Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.