Vepřové plecko na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 800 g Vepřové maso libové
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml vývar z vepřového masa
  • 150 ml Smetana na šlehání
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř růžový mletý
  • 3 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Paprika žlutá
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 4 polévková lžíce Smetana kysaná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142 mg
  • Draslík 130.5 mg
  • Vláknina 3673.5 mg
  • Vitamín A 3673.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5060.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnuté maso očistíme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno. Omyté a očištěné papriky nakrájíme na proužky. Petrželovou nať nasekáme na drobno.

  • 2

    Cibuli na 1,5 lžíci oleje smažíme v kastrolu pomalu do sklovata. Poté přidáme maso s kořením a solí a restujeme. Na závěr přidáme mletou papriku, pár vteřin zasmažíme a zalijeme vývarem. Pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a odložíme do mísy. V hrnečku rozšleháme mouku se sladkou smetanou, vlijeme do kastrolu k vývaru, pečlivě rozšleháme a necháme alespoň čtvrt hodiny provařit. Poté omáčku propasírujeme do čistého kastrolu, přidáme maso a krátce povaříme.

  • 4

    Pokrájené papriky orestujeme na 0,5 lžíci oleje.

  • 5

    Maso podáváme ozdobené proužky osmažených paprik a zdobíme trochou kysané smetany a posekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu