Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 28 g
- Sodík 525 mg
- Bílkoviny 71 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 1583.2 mg
- Vláknina 19215 mg
- Vitamín A 19215 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 200°C. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky silné do 5mm. Omytá krůtí prsa osušíme, podélně rozkrojíme, zlehka je naklepeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem z obou stran.
-
2
Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 pokrájených syrových brambor, osolíme je, posypeme nadrobno posekanými omytými lístky bazalky. Na brambory poklademe 2 plátky masa, na maso poklademe 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme a posypeme kmínem. Znovu na ně položíme zbývající plátky masa, zakryjeme je 3/3 plátků brambor, které osolíme a posypeme bazalkou. Celý povrch brambor přelijeme smetanou, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby péct. Brambory s masem pečeme přibližně 60 minut, povrch brambor a okraje by měly být upečené do zlatova až zlatohněda. Podáváme je horké.