Krůtí prsa pečená s bramborami a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.5 kg Brambory
  • 1 kg Krůtí prsa
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 525 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 1583.2 mg
  • Vláknina 19215 mg
  • Vitamín A 19215 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na plátky silné do 5mm. Omytá krůtí prsa osušíme, podélně rozkrojíme, zlehka je naklepeme, osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem z obou stran.

  • 2

    Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 pokrájených syrových brambor, osolíme je, posypeme nadrobno posekanými omytými lístky bazalky. Na brambory poklademe 2 plátky masa, na maso poklademe 2/3 plátků brambor, znovu je osolíme a posypeme kmínem. Znovu na ně položíme zbývající plátky masa, zakryjeme je 3/3 plátků brambor, které osolíme a posypeme bazalkou. Celý povrch brambor přelijeme smetanou, pekáček zakryjeme a vložíme do středu trouby péct. Brambory s masem pečeme přibližně 60 minut, povrch brambor a okraje by měly být upečené do zlatova až zlatohněda. Podáváme je horké.

Komentáře k receptu